DESPRE NETOGRAF

Scopul proiectului

Netograf este o aplicație online dezvoltată de ANCOM pentru a oferi utilizatorilor  din România un instrument independent, obiectiv și gratuit pentru a verifica și monitoriza permanent calitatea serviciului de internet pe care îl utilizează.

Detalii

Cum functioneaza

Netograf.ro este ușor de utilizat și oferă rezultate reale și imediate. Un test durează aproximativ 30 de secunde, iar rezultatele obținute pot fi analizate și comparate în contextul statisticilor.

Detalii

Recomandari

Prin intermediul Netograf.ro, puteți monitoriza în orice moment calitatea serviciului de acces la internet. Aplicația testează calitatea serviciului/legăturii între echipamentul terminal pe care îl aveți (calculator, laptop, tabletă, telefon mobil etc) și un server de test, afișând valorile obținute. Măsurarea parametrilor de calitate se face prin transmiterea unor pachete de date între echipamentul terminal și serverul de test.

Detalii

Parametrii

Calitatea serviciului (QoS) de care beneficiați este efectul însumat al performanțelor acelui serviciu, care determină de fapt gradul dvs de satisfacție în utilizarea sa. Netograf.ro testează calitatea serviciului de acces la internet realizat de furnizorul dvs. prin intermediul a 4 parametri.

Detalii